tiistai 28. joulukuuta 2010

Potkupyörällä

Potkupyörä oli kyllä huippuostos!
Asla (2 v 4 kk) sai ensipyöräkseen potkupyörän. Se oli huippuostos ja toi paljon iloa kesäämme.

Polkupyöräilyssähän olennaista on tasapaino. Apurattaat ohjaavat ajamaan väärin, jos tavoitteena on oppia pyöräilemään. On nurinkurista, että lapsi opetetaan istumaan pyörän päällä selkä suorassa ja ohjaamaan tankoa kääntämällä.

Potkupyörällä tasapaino löytyy nopeasti. Samalla lapsi oppii ohjaamaan pyörää kallistamalla. Monen lapsen pyörästä on kuulemma poistettu polkimet tilapäisesti, jos apurattaitta ajo ei ole alkanut luonnistua. Se vakuutti minut potkupyörästä.

Asla oppi ajamaan hyvin noin viikossa. Apurataspyörään tai kolmipyörään verrattuna potkupyörä on näppärä kampe, koska lapsi pääsee liikkumaan itsenäisesti. Muutaman viikon harjoittelun jälkeen meillä isä ja poika kävivät parin kilometrin mittaisen kauppareissun kumpainenkin omalla pyörällään.

Islabikes Rothan

Meille hankittiin Islabikesin Rothan, koska se oli teknisesti paras. Testasimme täkäläisten kauppojen potkupyöriä, mutta ne olivat Aslalle liian suuria. Lisäksi miehen mukaan ne olivat liian jäykkiä ja raskaita. Kevyttä Rothania pieni lapsi jaksaa nostaa ja liikutella. Sekin on kätevää, että jaksan kantaa tarvittaessa sekä lasta että pyörää.

Ensi kesänä on varmaan aika opetella polkemaan.

1 kommentti:

  1. 2-vuotiskesän Asla ajeli potkupyörällä. Se oli hänelle suuri ilo. Maailma avartui ja pääsimme käymään pitempiä lenkkejä ilman vaunuja. Mies jopa kävi Aslan kanssa kaupassa, niin että molemmat pyöräilivät. Se oli aika näky.

    Asla täytti kolme vuotta kevättalvella, ja heti lumien sulettua hän sai kokeilla seuraavaa pyörää (sekin Islabikesilta). Hän oppi heti ajamaan ilman apurattaita.

    VastaaPoista

Lukijat