tiistai 14. heinäkuuta 2009

Isät nurkkaan

Törmäsin käsittämättömään vanhakantaisuuteen, kun luin hömppälehti Pampers Villagea. Se on siis Pampersin lehti vanhemmille. Mistä lie rekisteröinnistä se minulle palkkioksi lähetetään.

Lehdessä on köykäistä asiaa lapsista ja lasten kanssa telmuamisesta. Sitten yhdellä sivulla on otsikkona Isien nurkka! Vähän niin kuin lemmikkilehdessä olisi marsusivu. Kunnon vauva- ja perhelehdissä isien omia sivuja ei onneksi enää ole.

Talvella Lapin Kansassa oli juttu opiskelevista äideistä. Toimittaja oli kirjoittanut juttuun sen, miten haastateltavat olivat pyytäneet kirjoittamaan isistä. He olivat kieltäneet kirjoittamasta "isäkin osallistuu lastenhoitoon". Heidän mielestään lapsenhoito ei ainakaan heidän perheissään ole sitä, että äiti hoitaa ja isä vain osallistuu.

Tunnen toki perheitä, joissa äiti hoitaa lasta ja isä osallistuu, silloin kun pystyy. Jos hoitosuhteet ovat epätasaiset, syy voi olla kenessä vain tai olla olematta kenessäkään. Joissakin perheissä työnjako on selvä ja reilu, vaikka lastenhoito olisi äidin hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat