torstai 18. helmikuuta 2010

Vaihe 11: Päiväunet sisälle

Vuoden ja kahden kuukauden ikäisenä Asla alkoi nukkua päiväunensa sisällä. Vaunuissa nukkuminen meni vaikeaksi. Hänen ääretön kiinnostuksensa maailmaa kohtaa voitti unet. Nukahtamiseen meni kauan aikaa ja hän heräsi mielenkiintoisiin ääniin helposti. Uudelleennukutus oli sujunut pienellä kävelylenkillä, mutta lopulta uudelleennukutus kävi mahdottomaksi.

Vappulomalla (2009) Ylläksellä nukutin Aslan vaunuihin ja hänen nukkuessaan istuin lukemaan ulos. Hän heräsi johonkin ääneen kesken unien, ja lähdin uudelleennukutuskävelylle. Asla vain punkesi istumaan. Lopulta painoin vaunun aisan alas, niin että hän ei kerta kaikkiaan päässyt istumaan enää. Sitten hän pian nukahtikin, kun oli pakko maata.

Toukokuussa Aslalle tuli pieni kuumetauti. Sen suoman väsymyksen turvin hänet opetettiin nukahtamaan pinnasänkyyn. Unirutiineista tehtiin iltarutiinien kaltaiset, mutta kuitenkin iltarutiineista poikkeavat. Parin hankalan nukutuksen jälkeen lapsi oppi uuden päiväunipaikan. Ja taas äidin elämä helpottui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat