lauantai 21. maaliskuuta 2009

Alkeellisilla käsityötaidoilla



Käytämme kestovaippoja. Aluksi käytimme harsoja. Ne olivat mielestäni kelpo vaippoja siihen saakka, kunnes Asla alkoi liikkua. Ongelma ei ollut mikään sellainen, että vaippa päällä olisi huono liikkua, vaan se, että hän liikkui niin paljon, että vaippaa ei saanut puettua päälle. Nyt itken jo välillä Fuzzienkin kanssa, kun ei niitäkään ehdi saada paikoilleen. Poika on kuin korkkiruuvi siinä vaipan päällä "maatessaan". Ja kierre osuu justiinsa siihen lantion kohdalle.

Harsojen jälkeen olen ostanut valmisvaippoja, pääasiassa käytettyjä. Omat suosikkini ovat Fuzzi Bunz -taskuvaipat. Myös Imse Vimsen aio:t ovat hyviä. Ne istuvat suurimmalle osalle lapsista.

Kuvassa olevissa imuissa on päällinen puuvillakangasta ja sisällä muutama kerros vanhaa froteepyyhettä. Olen tehnyt erikokoisia. Isot käyvät taskuvaipan täytteeksi ja pienet lisätäytteeksi. Molempia käytimme myös harsojen sisällä lisäimuna.

Näiden ompelijoille annan sellaisen vinkin, että sisälle tuleva frotee kannattaa kiinnittää kunnolla päälliskankaaseen. Monta kappaletta olen jo korjannut, kun pyykkäyksen jälkeen irti oleva tai irronnut täyte on ollut pelkkä mytty.

1 kommentti:

  1. Tähän lisään, että myöhemmin suosikikseni vakiintui Ronja & Roope -taskuvaippa. Sen nepparikiinnitys on jollain tavalla jämäkämpi käyttää kuin Fuzzien.

    VastaaPoista

Lukijat