perjantai 27. marraskuuta 2009

Ruskovillan tuotteeet

Olen käyttänyt Ruskovillaa jo ennen Aslan syntymää, mutta Aslalle olen erityisesti hankkinut Ruskovillan tuotteita. Itsekin kyllä mietin, että miksi enää muita alusvaatteita edes käyttäisin. Niin hyviä ne ovat.

Yksi suosikkini on ollut villateddyalusta. Se oli mahtava oloalusta, kun ei haitannut, vaikka vauva pissasi siihen. Villahan puhdistuu tuulettumalla. Yleensä tuuletin sen öisin, ja aamulla otin taas käyttöön. Siinä pikku Aslan oli hyvä, lämmin ja mukava maata ilkosillaan. Myöhemmin se on toiminut muun muassa sohvalla istuma-alustana kuivaksiopetteluvaiheessa, vaunuissa lämmikkeenä ja nyt lisäpeittona, kun emme ole vielä uutta täkkiä saaneet hankittua. Vauvalla se voi olla sekä peittona että sijauspatjana ilman puuvillaisia lakanoita. Näin iholle tuleva kangas on lämpimämpi.

Myös Ruskovillan lampaantalja on hyvä. Se ajaa oikeastaan saman asian hoitoalustan kanssa, mutta halusin molemmat, koska talja oli pysyvästi vaunuissa. Taljanhan voi pestä koneessa. Halpistaljoihin ero on siinä, että talja on merinolampaasta.

Vaippoina on ollut Ruskovillan harsoja. Osa kehuu niitä, mutta itse en ole huomannut, että ne olisivat mitenkään erityisen ylivetoja. Toki ne ovat jämäkämpiä, paksumpia ja paremmin muotonsa pitäviä kuin monet muut harsot.

Aslalla on ollut koko ajan villaisia ja silkkisiä Ruskovillan vaatteita. Ne ovat siis tavallisia alusvaatteita. Moni myy netissä käyttämättömiä villabodyja, kun ovat mieluummin käyttäneet villahaalaria. Käyttäjä on siis ajatellu bodyn perinteiseksi "villavaatteeksi", jota käytetään ulkoillessa. Parhaimmillaan ne ovat kuitenkin tavallisina vaatteina ihoa vasten. Ja niitähän voi käyttää kesälläkin.

Sotkuissa, esimerkiksi ruokaillessa, villavaatteet ovat hyviä, koska ne hylkivät likaa. Ne siis eivät oikein likaannu, koska ruokatahrat voi pyyhkiä pois. Väriä tahroista tietysti jää, mutta muuten vaatteet pysyvät "puhtaina". Vaikka lapsi opetteli itse syömään, sama paita saattoi olla käytössä monta päivää. Yksi ekologisuustekijä onkin, että pesuvälit ovat pitkät.

Aslalla on ollut atooppista ihoa. Poskiin ihottuma on jäänyt toistaiseksi, mutta käsivarsissa ja jaloissa ollut ihottuma heitti vaivaamasta, kun hankin pääasialliseen käyttöön silkkisiä ja merinovillaisia alusvaatteita ja aloin käyttää MiniRiskiä ja pesupähkinöitä pääasiallisina pesuaineina. Lisäksi käytän jatkuvasti pesukoneen lisähuuhtelua.

Villaisista vaippahousuista suosikkini ovat pitkälahkeiset, koska ne toimivat samalla pitkinä housuina. Vaippavaiheen jälkeen olemme käyttäneet niitä alushousuina. Ne pysyvät jalassa, kun päällä on toiset housut. Pissavahingot eivät niissä haittaa, koska ne eivät päästä kaikkea pissaa läpi ja niitä ei tarvitse pestä kovin usein, vaikka vahinkoja sattuisikin.

Aslalla on silkkinen kypärämyssy. Se on ohut, pehmeä ja lämmin. Villainenkin varmaan olisi ihan hyvä. Puuvillaiseen verrattuna näiden etu on se, että puuvilla on kylmä märkänä. Myssythän yleensä siitä, että lapsi kuolaa tai imee lakkia.

Ruskovillan vaatteiden, varsinkin valkoisten, kanssa täytyy hyväksyä, että niihin jää tahroja, koska pesuaineet ovat mietoja. Mutta minusta alusvaatteiden tahrat eivät häiritse. Paljon tärkeämpää on vaatteiden ekologisuus, eettisyys, kotimaisuus, puhtaus ja terveellisyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat