lauantai 11. toukokuuta 2013

Journalistien autot

Autokuume, autokuume, kesä, autokuume, autokuume, autokuume, kesä.

Lehdillä on monia aiheita, joista  PITÄÄ kirjoittaa joka vuosi.

Autokaupan tilannetta seurataan uutisissa niin kovin tarkoin. Senhän toki ymmärrän, sillä autokauppa on varsin hyvä kertomaan siitä, koska ihmisillä on varaa polttaa rahaa ja koska ei. Se on oikein hyvä mittari siitä, miten kansalla pyyhkii.

Sitä en tajua, miksi autokaupan tilanteesta vedellään sellaisia johtopäätöksiä, että autokauppaa pitää jouduttaa, jos se on hidastunut. Minulle riittävä johtopäätös olisi, että kansantaloudella menee nyt vähän huonommin. Autokaupan vilkastuttaminen tuskin on lääke itse ongelmaan.

Uusien autojen perässä

Veromoka iskee omaan nilkkaan, kirjoittaa emeritustoimittaja Jouko Kurppa Lapin Kansassa. Kurpan mukaan poliitikot ovat hölmöjä, kun eivät tue autokannan uudistamista.

Journalistit kuuluttavat usein oman ammattinsa hienoutta, kriittistä suhtautumista. Sitä voisi soveltaa pyrkimyksiin nuorentaa maan autokantaa.

Hieman ovat harvinaisia perusteelliset jutut siitä, pitäisikö autokantaa uudistaa vai ei. Hyvät esimerkit kuitenkin löytyvät esimerkiksi Kuningaskuluttajalta tai Tiede.fi:ltä. Molemmat jutut ovat niinkin uusia kuin vuodelta 2008.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat