maanantai 19. heinäkuuta 2010

Räkkä

Tänä kesänä on ollut aivan järkyttävästi mäkäräisiä ja paljon sääskiäkin. Lehdissä on vinkkejä siitä, miten lapsi suojataan ötököiltä. Minä haluaisin tietää myös sen, miksi lapsi pitäisi suojata ötököiltä.

Asla tuli juhannuksena kaikista vaatteiden saumakohdista ja paljailta pinnoilta mäkäröiden syömäksi. Puremarei'istä vuosi verta, paukamia oli paljon ja lapsi näytti aika nuijitulta. Mutta haitta näytti olevan esteettinen. Paukamat eivät häirinneet yöunia eikä Asla niitä muutenkaan kynsinyt.

Heti, kun ötökkäkausi alkoi, päätin olla tekemättä asiasta ongelmaa, jos ongelmaa ei ilmene. Nyt sääskensyömät näyttävät vähän kutiavan, mutta toistaiseksi tavallinen vaatetus suojaa riittävästi. En ymmärrä hyttysvouhotusta, jos lapsi itse näyttää sääskien sun muiden kanssa pärjäävän. Altistus lisää sietokykyä useimmilla, ja mikä merkittävintä: meidän lapsemme on syytä tottua ulkoilmaan.

Meidän Perheessä (7/2010) utsjokelainen Annukka Hirvasvuopio-Laiti kertoo, että Lapissa vauvaa ei välttämättä voi nukuttaa ulkona, koska sääskiverkko ei suojaa mäkäräisiltä eikä polttiaisilta. Tuota en ollut tullut ajatelleeksi. Aslan vauvakesänä ötököitä ei ollut näin paljon.

Laitin perheen esikoinen on kerran kärsinyt pahasti mäkäräisistä, joilta siis ei pysty oikein edes vaatteilla suojautumaan. Allergisen reaktion saaneesta kaksivuotiaasta oli pihaleikkien jälkeen löytynyt 68 puremaa. Melkoinen hyökkäys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat