tiistai 6. heinäkuuta 2010

Varautumista valvomiseen

Toisen lapsemme laskettu aika on lähiviikkoina. Nukkuminen taitaa olla se juttu, mihin panostamme odotuksessamme nyt jo kaikista eniten. Se ei ole ihme, kun miettii Aslan vauva-aikaa.

Yleinen ohjehan on, että alle puolivuotiaalle ei pidetä mitään unikouluja. Vanhempien tehtävä on tukea uni-valverytmin kehittymistä. Vauva- ja perhelehtien ohjeissa neuvotaan lähinnä rauhoittamaan yöt nukkumiseen ja tarjoamaan vauvalle aktiivista aikaa päivällä. Näistä neuvoista tulee sellainen olo, että ensimmäinen puoli vuotta mennään miten mennään ja sitten pidetään unikoulua, jos on tarpeen.

Onneksi Pantleyn kirjassa on konkreettisia neuvoja siihen, miten pienen vauvan kanssa kannattaa toimia nukkuma-asioissa. Kyse ei ole vauvan kouluttamisesta saati koulimisesta, vaan siitä, että vanhemmat osaisivat nähdä syy-seuraussuhteita, reagoida tilanteisiin järkevästi ja seurata vauvansa taipumuksia.

Vielä en tulevaa vauvaani tunne, mutta uskon, että ensimmäisenä reagoin siihen, jos vauvani vaikuttaa rauhattomalta rauhoittujalta. Silloin meillä siirrytään yksinkertaisiin nukahtamistilanteisiin eikä yritetä napata päiväunia milloin missäkin - Aslan kanssa ne kun sitten lopulta napattiin yleensä tissistä.

1 kommentti:

  1. Hei!

    Löysinnpähän blogin, joka on ihan pohjoisessa asustavan kirjoittama. Tuntuu kuin lukisi ihan tutummankin kirjoituksia. Onko teillä jo pikku kakkone syntynyt?

    VastaaPoista

Lukijat