keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Synttäritön

Lasten syntymäpäivät eivät kuulemma olekaan aina hauska juttu. Tarinoita kuuluu sieltä täältä, ja uusimman Meidän Perheen (7/2010) pääkirjoituksessakin voivotellaan syntymäpäivien vaativuutta.

Keväällä kävin melkein viikon kestäneillä 2-vuotissynttäreillä. Perhe oli päättänyt kutsua Iiskon oikeana syntymäpäivänä kavereita käymään ja lauantaina sukulaisia. Lopulta synttärivieraita kävi aamua iltaa monta päivää. Vastaavia tilanteita voivotellaan pääkirjoituksessakin.

Aslan 2-vuotissynttärit jäivät pitämättä. Pakkoko minun on niitä järjestää, jos en jaksa, jos ei huvita, jos ei ole aikaa, jos ei olla kotona ja jos perhe ei ole edes koossa silloin. Juhliminen kaksi kuukautta myöhässä olisi ollut minusta typerää. Syntymäpäivänä toki muistimme syntymäpäivän ja kävimme eräässä hauskassa paikassa: vaarin työpaikalla konehallissa. Mutta juhlia ei ollut.

Perheellisessä kaveripiirissä synttäreiden laiminlyöminen on herättänyt jännänlaista ihmetystä. Se ei ollut tavallista kummastelua, vaan kiusaantunutta ihmettelyä siitä, että miksi ihmeessä. Yhden mukaan synttäreiden väliin jättäminen on todella outoa. Toinen sanoi spontaanisti puolitoista kuukautta synttäreiden jälkeen, että kyllä ne täytyy nyt pitää. Yleensä puhumme ystävien kanssa avoimesti omista ja toisten valinnoista, mutta tässä synttäriasiassa moni ei selvästikään ole uskaltanut sanoa ajatuksiaan minulle ääneen.

Myöhemmin, tulevassa elämässä tarkoitus ei ole piinata lasta puuttuvilla synttäreillä, jos "ne on pidettävä". Mutta sen aika ei ole kaksivuotiaan kanssa, jos ei siltä tunnu.

1 kommentti:

  1. Olen aikonut tulla lukemaan blogiasi jo monta kertaa, mutta se on aina vain jäänyt. Muutaman näitä uusimpia luin ja synttärit on meilläkin ajankohtainen asia. Meidän 6 v halusi viime vuonna kutsua monenmonta vierasta, nyt 7 v juhliin kutsun olisikin saanut vain 2 :s Eli siis sankari voi haluta näinkin päin, maanittelemalla saimme listaan 5 nimeä, yhden nimen aion vielä " tuputtaa ". Vain siksi että tapani mukaan leivon kuitenkin liikaa ja kuka ne sitten söisi jollei edes joku naapurin lapsi :) 10-vuotias poika sen sijana kutsuisi vaikka koko yli 20-päisen koululuokkansa juhliin jos vain saisi sellaiseen luvan ;)

    VastaaPoista

Lukijat