tiistai 26. tammikuuta 2010

Rasvausohjeita

Aslalla on ollut lievää atopiaa, lähinnä poskissa ja käsivarsissa. Käsivarsien ihottuma on erittäin harvinaista enää. Kun atopiadiagnoosi saatiin, aloimme käyttää pääasiasa MiniRiskiä, pesupähkinöitä ja pyykkikoneen lisähuuhtelua. Lisäksi panostin luomuvaatteisiin.

Poskia on hoidettu rasvaamalla. Meille lääkäri sanoi perinteisen ohjeen, että viikko kortisonivoidetta ja pari viikkoa perusrasvaa. Kaverini Riikka on lapsinensa käynyt erikoislääkärillä, joka oli sanonut, että voi antaa myös lyhytkuureja, esimerkiksi kolme päivää kortisonia ja neljä päivää perusrasvaa. Kysyin tätä ohjetta tk-lääkäriltä, ja hän sanoi sen käyvän.

Lyhytkuuri on ehdottomasti parempi, koska lopputuloksen kannalta ei ole väliä, käyttääkö kortisonia kolme vai seitsemän päivää. Ihottuma paranee parissa kortisonipäivässä ja pahenee pari päivää lopettamisesta. Pitkän kuurin huono puoli taas on se, että kortisonitauonkin on oltava pitkä, jolloin iho ehtii mennä erittäin huonoksi.

Puolitoistavuotiaana meidän atopiamme on lievittynyt selvästi. Pakkasilla on toisinaan kortisonijaksoja, mutta pääosin vaiva ei vaadi juuri hoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat