perjantai 2. tammikuuta 2009

-16°C

Eilen alkoi pakkaskausi. Pikku Aslamme (9 kk) nukkuu päiväunensa lähinnä ulkona, ja pakkanen pisti vähän miettimään varustusta. Itselleni kyllä löytyi lämmikettä: nutukkaat jalkaan, toppahousut niin ikään jalkaan, untsikka ylle, nahkakinttaat käteen ja villapipo päähän.

Leluja ja vaatteita en ole Aslalle juuri ostellut, mutta ulkoiluvarusteita kyllä. Nyt oli ensimmäistä kertaa oikeasti hyötyä siitä, että lastenvaunuissamme on tilaa. Pojalle puettiin päälle kolme ohutta kerrosta villaa ja hänet sujautettiin Haglöfsin vauvamakuupussiin. Alustana on läpi talven lampaantalja ja nyt vielä jalkapää kiepautettiin paksuun villateddyvilttiin. Päälle sommiteltiin vielä isän untuvatakki ja vaunun suojapeite. Hyvin tarkeni. Parin tunnin unien jälkeen äijä oli aivan lämmin.

Tänään pakkanen painui jo alle kahdenkymmenen. Ihmeellistä oli, että Asla nukkui molemmat päikkärinsä sisällä. Jos keli kylmenee, meillä on vielä varaa lisätä eristystä porontaljoilla. Luulen kyllä, että eilisessä pakkauksessa tarkenee, vaikka vielä kylmenisikin.

Huomenna lähdemme Ylläkselle. Ukko on flunssassa ja ulkona on kovin raikasta, joten kummoista ulkoilulomaa tuskin tulee. Täytyy nyt kuitenkin lähteä edes yrittämään, kun vielä on yhteistä lomaa jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat