perjantai 23. tammikuuta 2009

Vain meille, ei muille

Sodankylässä jotkut uskovat, että kun tarpeeksi puhutaan, kirjelmöidään ja jaellaan lausuntoja, kuntaa halkoo pian junarata. Nelostien tapaan Lapin halkovaa rautatietä on odotettu 1800-luvulta lähtien. Tarkoitus olisi päästä Rovaniemeltä Sodankylän ja Ivalon kautta Jäämerelle.

Savukoski odottaa Soklin kaivosta. Hanke on hyvästi vireillä. Jos tulee kaivos, tulee myös junarata. Kiskot kulkevat tätä nykyä Sallaan rajan pintaan. Salla on Savukosken eteläpuolella. Radasta tosin puuttuu nyt muutama kilometri, kun yritteliäs ja toimelias paikkakuntalainen keksi viime vuonna hyvän bisneksen ja purki kiskoja ja myi ne romuna eteenpäin.

Sodankylän kunta on antamassa lausuntoa Soklin radasta. Se toivoo, että rata kulkisi Pelkosenniemen kautta, jolloin Sodankylänkin olisi mahdollista hyötyä siitä hieman. Toinen vaihtoehto kulkisi idempää Sallan kautta. Pelkosenniemi sijoittuu Sodankylän ja Savukosken väliin.

Vaan pahus sentään. Eihän sellaista lausuntoa sovi mennä antamaan!
- Soklin tiettyä ratalinjausta kannattamalla kunta vain vähentää mahdollisuuksia päästä joskus itse rautatieverkon piiriin, (Alpo) Lintula puuskahtaa. (Lapin Kansa 23.1.2009)
Tuostahan voisi vielä jatkaa, että jos ei anneta lausuntoa, pullonhenki tekaisee meille ihan oman radan.

Ne, jotka ovat antamassa kaivosradasta lausuntoa pyytämättä, osoittavat hyvää tilannetajua. Ne, jotka lausunnon antamista kritisoivat, osoittavat kyllä todella kovaa kärsivällisyyttä. Ihailtavaa puhdasoppisuutta siitä, miten kunnan asioista suunnitellaan piiiiiiiiiiitkälle tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat