perjantai 2. tammikuuta 2009

Vaunut ja istuimet

Meillä on 03/2008 syntynyt vauva. Koska itse olen hakenut netistä tietoa vauvatarvikehankintoja suunnitellessani, kirjoittelen kokemuksiani tänne muiden hyödynnettäväksi.

Vaunut

Ora Jovi Air.


Ulkoilemme paljon muuallakin kuin asfalttiympäristössä, joten panostimme työntöominaisuuksiin ja laadukkaaseen runkoon.
+ vakaat, tilavat, kestävät, tavarakori ei ole heppana, hyvin varustellut
- painava runko, väljäksi mainostettu istuin on liiankin väljä (pakkasella hyödyllinen), kookkaat (esim. kaupoissa, autossa)

Me hankkisimme nyt mieluummin pehmeän kantokassin, joka muuntuu lämpöpussiksi ja jonka saa vöihin kiinni. Tarve syntyi, kun vauvamme ei enää kuukauden ikäisestä lähtien viihtynyt lainkaan vaunuissa makuulla, kun hänen piti nähdä ympärilleen. Tuimme hänet kantokoppaan tyynyillä puoli-istuvaan asentoon.

Turvaistuin


Akta Graco Logico S, telakan kanssa.


Kaukalo on menestynyt turvallisuustesteissä (Autoliitto). Suunniteltu 0 - 9 -kuukautiselle vauvalle. Meillä riitti juuri tuon ajan, vaikka loppuajasta turvavyöt kävivät lyhyiksi toppahaalarin kanssa.

Ajamme paljon pitkiä matkoja, joten painotimme turvallisuutta ja mukavuutta pienelle vauvalle. Istuimen käyttöiästä tingimme mielellämme, koska on vaikeaa tehdä turvallista ja mukavaa istuinta pitkään käyttöön. Vauvahan kasvaa noin 100 % ensimmäisen vuotensa aikana.
Turvavyöllä kiinnitettävä telakka on erittäin erittäin kätevä. Kaukalo kiinnitetään telakkaan napsauttamalla. Kaukalon voi kiinnittää myös suoraan vöihin, joten telakkaa ei tarvitse kuljettaa mukana, vaikka autoa vaihdettaisiin kesken matkan.

Maxi-Cosi Mobi.

Tässäkin hankinnassa painotimme lapsen turvallisuutta ja matkustusmukavuutta. Vauva kasvaa edelleen nopeasti, joten vieläkin on vaikea valmistaa hyvää istuinta, jolla on mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Selkä menosuuntaan on kiistatta turvallisin matkustustapa pienelle lapselle. Meidän lapsemme viihtyy huonosti, jos ei näe. Sen vuoksi halusimme selkä menosuuntaan -istuimen, jossa on hyvin tilaa ja hyvät näkymät. Haimme combi-istuinta, mutta emme löytäneet sellaista mallia, joka olisi mahdollisimman mukava selkä menosuuntaan -asennossa, joka on menestynyt turvallisuustesteissä ja joka on sopivanhintainen.

Mobissa on hyvin varmanoloinen kiinnitysjärjestelmä. Istuimessa on tilaa kasvaa. Mobissa lapsemme on viihtynyt erittäin hyvin - toisin kuin viime aikoina turvakaukalossaan. Tuttiakaan ei enää tarvitse, niin hyvin näkee ulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat