keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Hiihtokoulussa

Jokatalvinen hiihtokouluni on jo hyvällä mallilla. Nyt on takana jo 26 kilometriä! Sen olen koonnut kolmen lenkin aikana.

Tänä talvena aloitin hiihtämisen poikkeuksellisen aikaisin, jo joulukuun puolivälissä. Silloin kävimme Luostolla. Viime viikonloppuna lomailimme Pyhällä, missä tekniikkaa hiottiin oikein kahtena päivänä. Suurimman oivalluksen koin potkuissa. Tuntui ihmeelliseltä, kun vasemmalla potkaistessa oikea suksi lähti luisuun. Ennen olen kirjaimellisesti lykkinyt eteenpäin. Tyyleistä a-kuokka ja mogren rytmittyvät molemmat jo ihan hyvin. Opettajan mielestä vassua* (huomaa sujuva hiihtoslangin käyttö!) ei kannata edes yrittää. "Et sie sitä jaksa."

Asla on ollut hiihtämässä kahdesti. Luostolla kokeilimme Manduca-kantoreppua ja Pyhällä miehen joululomalla valmistamaa ahkiota. Minä käytin nuilla reissuilla kaikki voimani itseni eteenpäinviemiseen, mutta ukko kokeili kumpaakin. Manduca veti kuulemma vapaalla pitemmän korren. Ahkio lienee parempi, sitten kun mennään urien ulkopuolella vaellussuksilla.

Hiihtokeskusturneehen on tänä talvena kuulunut myös Ylläs, mutta 30 asteen pakkasten vuoksi siellä vietettiin kirjaimellisesti mökkiloma.

---
*) ruotsalaishiihtäjä Wasbergin kehittämä tyyli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat